ALEXANDRIA**** SPA & WELLNESS HOTEL

Saunový svět

V saunovém světě zrelaxujete v několika druzích keramických lázní – laconiu, parní, bylinkové a solné lázni, ve finské sauně či orientální parní lázni Rasul. Ochlazení poskytnou ochlazovací sprchy nebo pravý led z naší skutečně ledové studny.

Laconium

Místnost laconia je vyhřátá suchým vzduchem na 60 °C. Teplo sálá z vyhřívaných stěn místnosti, lavic a podlahy. Pobyt v laconiu zpomaluje srdeční frekvenci, uvolňuje pokožku a svaly. Doporučuje se jako odpočinková procedura.

Parní lázeň

Teplota parní lázně se pohybuje mezi 43 – 46 °C a hravě rozpustí veškeré starosti i stres. Tradiční parní terapie přispívá k celkovému uvolnění organismu a je vynikající přípravou pro další procedury.

Bylinková lázeň

Bylinková lázeň je teplejší (cca 55 – 66 °C) a kombinuje termoterapii s aromaterapií. Vybrané esence provoní lázeň a napomohou psychickému uvolnění. Působí blahodárně na dýchací cesty a pokožku a přispívají k celkové relaxaci těla i ducha.

Solná lázeň

Solná lázeň mívá maximálně 50 °C a pravidelně do ní dávkujeme aerosol mořské soli. Má blahodárné účinky na dýchací cesty i pokožku.

Finská sauna

Finská sauna je tradičním skandinávským prostředkem duševní i fyzické očisty. Teplota se pohybuje mezi 90 – 100 °C. Díky horku se tělo potí, čímž vylučuje škodlivé látky. Pobyt v sauně je prospěšný pro Vaše dýchací cesty i imunitní systém. Po pobytu v sauně je nezbytné se ochladit studenou vodou či ledem ve vnějším prostoru sauny. K tomu Vám skvěle poslouží ochlazující sprchy nebo led z ledové studny.

Rasul

Parní lázeň Rasul je neobyčejnou procedurou. Teplota se pohybuje kolem 40 °C a na tělo si sami či vzájemně s partnerem nanášíte marocký jíl. Obsahuje vysoký podíl minerálů a látek, které očišťují pokožku. Navíc má velmi příjemnou konzistenci. Na závěr vaše tělo opláchne očistná sprcha, která se automaticky spouští ze stropu.

Parní lázeň Rasul nepatří do veřejného lázeňského programu. Nabízíme ji ubytovaným i neubytovaným hostům jako individuální proceduru za poplatek.

Saunové ceremoniály

Saunovým ceremoniálem vás provede zkušený saunový mistr. Horké kameny v sauně polévá vodou smíchanou s aromatickou esencí. V sauně se zvýší vlhkost vzduchu, horká pára stoupá vzhůru a příjemně syčí. Saunér ji ručníky rozhání po celé sauně. Parní náraz, který ručník způsobuje, umocní účinek horkého vzduchu na tělo a napomáhá otevírání pórů na pokožce. Ceremoniál má svou energii i příběh. Doprovázejí ho příjemné vůně a hudba. Vše saunový mistr před začátkem ceremoniálu vždy připraví na míru návštěvníkům. Jeden z rituálů je pokaždé rozšířen o peeling či tělovou masku, která příznivě působí na pokožku.

Saunové ceremoniály probíhají pravidelně dle časového harmonogramu ve finské sauně. Ceremoniál většinou nepřesáhne 10 minut a zvládnou jej i saunoví začátečníci. Pro návštěvníky wellness centra jsou každý pátek v rámci nočního wellness zcela zdarma. 

 

Hosté, kteří jsou u nás ubytováni, mají vstup do saunového světa zdarma od 10:00 – 21:00 hod.

Veřejnost může vstoupit do saunového světa za poplatek v rámci vstupu do wellness, a to denně od 14:00 – 21:00 hod.

Každý pátek probíhá noční wellness. Otevřeno je až do 23:00 hodin. Návštěvníci, kteří noční wellness navštíví až po osmé hodině večer, od nás dostanou jako dárek sklenku sektu.

V saunovém světě můžete pobývat v plavkách nebo prostěradle.