Časté dotazy k pobytům pro samolátce

Samoplátcem je klient, který si pobyt v lázních hradí sám. Na pobyt vám může přispět i zaměstnavatel formou finančního příspěvku či benefitu. Tuto možnost si u vybraného pobytu před podáním objednávky ověřte u svého zaměstnavatele.

Pouze tím, kdo ji hradí. Kvalita lázeňské péče je stejná. Vždy garantujeme prvotřídní léčbu, využití přírodní léčivé minerální vody při lázeňských procedurách i rehabilitační péči pod vedením fyzioterapeutů.

Léčíme nemoci dýchacího, pohybového, trávicího a oběhového ústrojí, nemoci nervové a cukrovku.
Jsme lázně i pro nejmenší. Jako jediné zařízení v Luhačovicích léčíme i děti (nemoci dýchacího a trávicího ústrojí, nemoci kožní a obezitu).
Luhačovické minerální vody pomáhají i k rekondici po onkologické léčbě.
Nabídka léčebných pobytů pro samoplátce.

Nepotřebujete. Jako samoplátce si můžete z naší nabídky vybrat jakýkoli pobyt.

Určitě ano! Lázně mají své nezastupitelné místo nejen při léčbě různých onemocnění a rekonvalescenci, ale čím dál více také z hlediska prevence.
Regenerace prostřednictvím lázeňských procedur přináší nejen okamžitou úlevu a uvolnění, ale pomůže předcházet zdravotním obtížím, které by vás v budoucnu mohly potkat.
V dnešní uspěchané době se lázně stávají také místem pro relaxaci, uvolnění, odpočinek i wellness.
Pobyt v lázních není ovšem jen o procedurách. Je spojen s bohatým kulturním vyžitím a dalšími aktivitami, které Luhačovice nabízí.

Nabídka a výběr pobytu

Záleží na tom, co vám nejvíce vyhovuje. Pro někoho může být ideální léčebný pobyt pod dohledem lázeňského lékaře, který vám předepíše procedury vhodné na vaše zdravotní potíže. V případě nesnášenlivosti předepsané procedury, provede lékař bezplatně její záměnu.

Jiný si naopak vybere pobyt bez lékaře s relaxačními a wellness procedurami, které pomohou zregenerovat tělo i vyčistit mysl. U nás strávíte tolik času, kolik budete potřebovat – týden a více, prodloužený víkend nebo jen pár všedních dní.

Máme nejširší nabídku pobytů v Luhačovicích. Bez ohledu na věk, kondici, finanční či časové možnosti si u nás vybere každý.

V takovém případě vám z naší nabídky doporučujeme komplexní léčebný pobyt Tradiční luhačovická kúra. Jako samoplátce máte možnost si vybrat i jakýkoli jiný pobyt z naší nabídky.

Ano. Najděte ve svém programu pár dní pro sebe a přijeďte do lázní na víkend, na krátkou relaxaci od neděle do čtvrtka nebo jen na pár dní na zkoušku.

Většinu našich pobytových balíčků lze prodloužit na libovolný počet nocí. V případě požadavku se obraťte na naše oddělení prodeje.

Ano. Pořádáme silvestrovské pobyty či jiné pobyty spojené s konkrétním svátkem (např. velikonoční pobyty), ročním obdobím (např. adventní pobyty) nebo konkrétním tématem (např. tanec).

Ano. Nabízíme 2 druhy poukazů.

Při nákupu poukazu na pobyt stačí vybrat druh pobytu, typ pokoje a sezónu. Konkrétní datum či další podrobnosti si s námi domluví sám obdarovaný.

Pokud si nejste jisti typem pobytu věnujte vašim blízkým peněžní poukaz na pobyt. Obdarovaný si sám zvolí, jaký pobyt si u nás za částku na poukazu vybere. Může si také připlatit a dopřát si dražší pobyt (minimální hodnota peněžního poukazu je 3000 Kč). Bližší informace

Ubytování a stravování

V Luhačovicích nabízíme nejvíce variant ubytování od čtyřhvězdičkových hotelů až po penziony. Bydlet můžete přímo v lázeňském parku v hotelech či vilách, které jsou kulturními památkami. Vybrat si můžete hotel se všemi službami pod jednou střechou nebo si zvolit komornější či levnější ubytování s tím, že na stravování a procedury budete docházet.


Ubytování + stravování + wellness:ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotel
Ubytování + stravování + léčba: PALACE**** | JURKOVIČŮV DŮM**** | MORAVA***Superior

Z ostatních ubytovacích zařízení budete na procedury/ stravování docházet do nedalekých centrálních lázeňských zařízení.
Ubytování + stravování v hotelu: SPOLEČENSKÝ DŮM
Ubytování + snídaně v hotelu: DŮM B. SMETANY**** | JESTŘABÍ*** | RIVIERA***
Ubytování: ALPSKÁ RŮŽE**** | POD LIPAMI***Superior | VEPŘEK | PÓLA | MYSLIVNA | FORST | TAŤÁNA

Pokud máte pohybové zdravotní problémy, doporučujeme vám hotel Palace**** V hotelu je výtah a má i bezbariérový přístup.

Pro pobyt s dětmi doporučujeme hotel Jurkovičův dům**** a vily Chaloupka**** nebo Alpská růže****. Apartmány vily Alpská růže mají rozkládací pohovky, na kterých se vaše děti pohodlně vyspí. Pro malé děti do 2,5 roku si můžete objednat postýlku včetně lůžkovin.

Služby v ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotelu mohou využívat děti starší 12 let v doprovodu dospělé osoby.

Stravovací služby poskytujeme v rozsahu plné penze (snídaně, oběd, večeře) či polopenze (snídaně, večeře) formou bufetu. V dětských léčebnách podáváme stravu formou servírovaného menu. Součástí našich pobytů je většinou polopenze. Plnou penzi si můžete objednat za příplatek.

Ano, ovšem v takovém případě zaplatíte příplatek za neobsazené lůžko ve výši ubytování druhé osoby v příslušném dvoulůžkovém pokoji dle aktuálně platného ceníku hotelového pobytu.

Ne. S ohledem na léčené indikace není v lázeňských hotelech povolen pobyt se psy a jinými zvířaty. Hlídání vašeho mazlíčka vám může zajistit náš nový partner. Bližší informace naleznete na webu www.psihlidani.cz anebo obdržíte na tel. čísle +420 730 116 946.

Ne. Ve všech našich hotelech, vilách a penzionech je kouření zakázáno jak ve společenských prostorách, restauracích, tak i na pokojích a jejich balkonech. Kouření je povoleno pouze na vyhrazených venkovních prostranstvích.

Lázeňské procedury a diety

Poskytujeme více jak 80 druhů lázeňských a wellness procedur určených k léčbě i relaxaci. Nabízíme tradiční léčebné procedury, které využívají místní unikátní minerální vody pro uhličité koupele, inhalace a pitnou kúru. Přírodní léčbu doplňují individuální rehabilitace, masáže (reflexní, klasické, lymfatické, přístrojové apod.), termoterapie (např. rašelinové a parafínové obklady), elektroterapie, magnetoterapie a další…
Ceník procedur

Záměna procedur v pobytech bez lékařského dohledu není možná. Klient si sám vybere z naší nabídky pobyt s procedurami, které mu vyhovují, a může je absolvovat bez zdravotního rizika. Pokud si nejste jistí, zda můžete absolvovat všechny procedury v pobytu, zvolte pobyt pod dohledem lékaře (tzn. léčebný pobyt).

Ano. Pro procedury dle vlastního výběru si zvolte pobyt Lázeňská/ Wellness dovolená. Můžete si vybrat procedury z aktuální nabídky volně prodejných nebo nabídky 5 balíčků procedur. Doporučujeme výběr procedur už při podání objednávky pobytu.

Ano. Ubytovaným hostům poskytujeme slevu ve výši 20 % na lázeňské procedury dokoupené k pobytu. Sleva platí na procedury objednané s pobytem nebo dokoupené na místě, tj. výběrem z aktuální nabídky nebo předepsané lékařem. Sleva se neposkytuje na cenově zvýhodněné balíčky procedur.

Bohužel ne. Naše balneoprovozy jsou plně vytíženy poskytováním procedur našim hostům v rámci pobytů a jejich poptávkou na dokoupení procedur nad rámec pobytových balíčků.

Ano. Dietoterapie je významnou součástí lázeňské léčby. V rámci dietního systému poskytujeme základní (bez příplatku) a speciální diety. Speciální diety předepsané lázeňským lékařem u diagnostikovaného onemocnění jsou pro pacienty a jejich průvodce bez příplatku. Individuální diety a alternativní stravu poskytujeme všem hostům za příplatek. Přečtěte si o dietách poskytovaných v našich lázních více.

Sportovní vyžití

Při ubytování v hotelu Jurkovičův dům**** a Alexandria**** máte vstup do bazénu, whirlpoolu a sauny v ceně pobytu. Při ubytování v ostatních našich zařízeních si můžete zakoupit vstup do wellness hotelu Alexandria za zvýhodněnou cenu.

Záleží, zda k nám přijíždíte v hlavní sezóně nebo v zimním období. Stavte se v našem informačním centru na lázeňské kolonádě (u haly Vincentka), jehož součástí je i cestovní agentura Luhanka. Kolegyně vám rády poradí. Navíc zde můžete pořídit pěkný dárek pro vaše blízké.
Připravili jsme pro vás také pár doporučení, jak si užít volný čas v Luhačovicích, tj. tipy na kulturní akce, sportovní aktivity, kam zajít s dětmi nebo kde si dát dobrou kávu…
UŠETRÍTE S NAŠIMI SLEVOVÝMI KUPÓNY. Čerpejte řadu slev v našich lázeňských zařízeních i partnerských provozovnách. Hosté Lázní Luhačovice, a.s. mají výrazně nižší vstupné do wellness a fitness centra v ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotelu. Také naše cestovní agentura Luhanka pro vás připravila slevy na zájezdy a prohlídky lázní.

Luhačovicemi a jejich zeleným okolím prochází lázeňské a turistické trasy i cyklotrasy. Nedaleká přehrada je ideálním místem pro aktivní odpočinek, in-line bruslení, rozmanité sportovní vyžití a rybaření. Milovníci bílého sportu si mohou zahrát tenis přímo pod pramenem Ottovka.
Pročtěte si na našich stránkách další tipy, co zažít v Luhačovicích.

Přímo v budově je možno kola uschovat v hotelu Riviera a penzionech Vepřek a Póla. K dispozici je vám také úschovna u Lázeňského divadla. Kolo si můžete zapůjčit v prodejně/půjčovně Bifu nedaleko vlakového nádraží. Firma zajišťuje za poplatek i dopravu zapůjčeného kola v rámci Luhačovic. Více informací vám sdělí na recepci vašeho hotelu.

Cena a úhrada pobytu

Ceny našich lázeňských pobytů se liší v závislosti na jejich délce, balíčku procedur, typu ubytování a stravování. Nejvyšší ceny pobytů jsou v hlavní sezóně, nejnižší v zimní sezóně.

Pokud hledáte nejlevnější týdenní pobyt podívejte se na nabídku Regeneračního pobytu nebo Lázeňského pobytu za hubičku. Kratší pobyty jsou levnější ve všední dny, tj. od pondělí do pátku.

Ano. Za zvýhodněnou cenu nabízíme akční pobyty (časově omezená nabídka), na poslední chvíli si můžete vybrat pobyt z nabídky last minute. Při lázeňském pobytu v délce 14, 21 nebo 28 nocí získáte slevu 1/3/4 noci zdarma. Se slevou FIRST MINUTE za včasnou objednávku si můžete zakoupit pobyt na příští rok. Předprodej každoročně začíná již na podzim.

Nejlevnější ubytování s vlastním příslušenstvím nabízí penziony Vepřek, Póla, Myslivna nebo Forst. Bez vlastního příslušenství, a tedy ještě levněji vás vyjde pobyt v penzionu Taťána a vybrané pokoje v penzionu Forst. Na stravu a procedury se dochází.

Úhradu pobytu můžete provést bankovním převodem, platbou kartou on-line, poštovní poukázkou, peněžním poukazem, a to nejpozději 1 měsíc před nástupem.

Ano. Poplatek z pobytu (dříve lázeňský poplatek) náleží městu. Jeho výši stanovuje Obecně závazná vyhláška města Luhačovice č. 4/2022, o místním poplatku z pobytu. Výše poplatku z pobytu činí 50 Kč za osobu a každý započatý den. Neplatí se za den příjezdu.
Od poplatku z pobytu je osvobozena:
a) nevidomá osoba, která je považována za závislou na pomoci jiné fyzické osoby podle zákona upravujícího sociální služby
b) osoba, která je držitelem průkazu ZTP/P, a její průvodce
c) osoba mladší 18 let
Na všechny ostatní osoby starší 18 let (včetně pacientů na příspěvkové lázeňské péči) se poplatek za pobyt vztahuje.

Ano. Příspěvek (FKSP, na dovolenou, vouchery…) můžete uplatnit na jakýkoli pobyt z naší nabídky pro samoplátce. Možnost příspěvku na pobyt formou nepeněžního plnění (zaměstnanecký benefit) si před podáním objednávky ověřte u svého zaměstnavatele.
Při rezervaci pobytu uvedete, že budete platit přes zaměstnavatele a upřesníte, zda vám uhradí celý pobyt nebo to bude jen příspěvek a vy doplatíte zbytek. V objednávce pobytu uvedete fakturační údaje zaměstnavatele (název a sídlo, IČ, DIČ), případně další náležitostí, které požaduje váš zaměstnavatel (např. konkrétní text faktury).
Více o možnostech pobytů s příspěvkem zaměstnavatele.

Ano. Formu úhrady benefitním programem Edenred, Sodexo, UP CZ, Benefit+, Benefity sdělte prosím v objednávce pobytu.

Ano, klient má právo kdykoliv pobyt zrušit, tj. odstoupit od uzavřené smlouvy. Toto odstoupení musí být provedeno písemnou formou a prokazatelně doručeno lázním. Lázním ovšem vzniká nárok na zaplacení storno poplatku, a to v souladu s aktuálně platnými obchodními podmínkami.

Před vaším příjezdem

Ano. Můžete využít dopravu mikrobusem označeným Lázně Luhačovice, a.s., který odjíždí ze stanoviště vlakového a autobusového nádraží podle následujícího jízdního řádu:
Pondělí – čtvrtek:
7:50, 9:50, 10:30, 11:50, 12:50, 14:00 hod.
Neděle:
7:50, 9:50, 11:50, 12:50, 14:00 hod.

Nebude-li vozidlo v uvedený čas na stanovišti, vyčkejte prosím jeho návratu z předchozí jízdy. Cena přepravy včetně zavazadla činí 50 Kč/osoba, úhrada se provádí v hotovosti u řidiče vozidla.

Ano. Parkování si můžete zamluvit v recepci hotelu. Ale doporučujeme, abyste si své místo objednali již při rezervaci pobytu.

Jistě. Vaše zavazadla vám rádi uschováme v recepci hotelu.