Desatero bezpečného pobytu v lázních

Následující desatero opatření slouží k vaší ochraně během pobytu v našich lázních a k prevenci šíření onemocnění COVID-19. Jeho dodržováním pomůžete chránit sebe, zaměstnance lázní i své blízké po návratu domů. Doufáme, že se u nás budete cítit dobře a bezpečně. 

1

Každý host i pacient před nástupem podepíše čestné prohlášení. V něm potvrdí, že nemá onemocnění COVID-19 či příznaky akutního respiračního či střevního onemocnění (zvýšená tělesná teplota, rýma, kašel, časté kýchání a smrkání, nevolnost, bolest svalů apod.) a potvrdí, že je srozuměný s tím, že nástup na lázeňskou léčebnou rehabilitační péči nebo rekreační pobyt je možný pouze s negativním antigenním nebo PCR testem, potvrzením o prodělání onemocnění COVID-19 nebo s očkováním proti onemocnění COVID-19. Zároveň klient souhlasí s opakovaným testováním na onemocnění COVID-19 pomocí antigenního testu v pravidelných intervalech cca 1x za týden po dobu trvání lázeňské léčebně rehabilitační péče nebo rekreačního pobytu.

2

Lázeňský personál a hosté jsou povinni nosit respirátor přes ústa a nos při pohybu ve všech vnitřních veřejných prostorách lázní. Výjimkou je konzumace jídla u stolu, při které hosté respirátory mít nemusí.

 

3

Prosíme všechny hosty, aby platili nejlépe bezhotovostně.

 

4

Ve všech prostorách lázní (recepce, restaurace, čekárny, kolonáda, hala Vincentka…) dbáme na dodržování bezpečné vzdálenosti. Výjimku tvoří rodinní příslušníci, hosté ubytovaní v jednom pokoji či společné skupinky hostů.

 

5

Ve veřejných prostorách lázní (recepce, restaurace, wellness centra, šatny, toalety) jsou hostům k dispozici prostředky pro dezinfekci rukou.

 

6

Při úklidu pokojů dodržujeme předepsané hygienické standardy. Před ubytováním nového hosta provádíme dezinfekci všech kontaktních ploch (kliky, vypínače…), předmětů (telefony, dálkové ovládaní…), koupelny a toalety. Na pokojích jsme omezili předměty, které nelze snadno vydezinfikovat či vyčistit a zvyšovaly by riziko nákazy (přehozy, dekorativní polštáře…).

 

7

V lázeňských restauracích platí zvýšená hygienická opatření. Stravu podáváme v časových intervalech, abychom zabránili výskytu většího počtu hostů v restauraci ve stejnou chvíli.

 

8

V restauracích minimalizujeme přímý kontakt hostů s jídlem. Pravidelně dezinfikujeme stoly, židle a měníme předměty, se kterými host přichází do kontaktu.

 

9

Lázeňské balneoprovozy pravidelně dezinfikujeme (kliky, madla, lehátka, vany, přístroje, inhalátory, židle…). Před vstupem do wellness centra nebo balneoprovozu si hosté vydezinfikují ruce. Skupinové léčebné procedury poskytujeme pro max. 10 osob. Společné inhalace jsou zrušeny. Na individuálních inhalacích je přítomno méně klientů za zvýšených hygienických podmínek. Po ukončení denní směny prostor inhalací dezinfikujeme germicidním zářičem.

 

10

Při projevu respiračního či infekčního onemocnění je host povinen neprodleně telefonicky kontaktovat recepci, lázeňského lékaře nebo zdravotní sestru. Pokud lékař potvrdí u hosta diagnózu infekčního onemocnění, bude přestěhován do izolačního pokoje, pro který platí přísná hygienická opatření. V případě, že host v izolaci bude pozitivně testován na COVID-19, ukončí pobyt a je odeslán domů.

 

Aktualizace: 31.5.2021