Všeobecné podmínky a další informace

Vzájemný vztah mezi lázněmi a pacientem upravují Všeobecné podmínky pro poskytování lázeňské péče. 

Lázněmi se rozumí registrované zdravotnické zařízení Lázně Luhačovice, a.s. a pacientem osoba, která je pojištěncem zdravotní pojišťovny a čerpá lázeňskou léčebně rehabilitační péči pro dospělé.

Všeobecné podmínky obdrží pacient s předvoláním na lázeňskou péči.

Ubytování

S ohledem na léčené indikace není v lázeňských hotelech povolen pobyt se psy a jinými zvířaty. Ve všech lázeňských hotelech a penzionech je zakázáno kouřit.

Přidělení lůžka v pokoji je plně v kompetenci prodejního oddělení.

Pokud máte zájem o konkrétní pokoj (číslo pokoje), můžete si jej rezervovat za poplatek 1 000 Kč. Poplatek za rezervaci konkrétního pokoje je nevratný. Pokud je v daném ubytovacím zařízení jediný pokoj vybraného typu a kategorie (např. apartmá, studio), poplatek za rezervaci se na něj nevztahuje. Splatnost poplatku za rezervaci konkrétního pokoje je 14 dnů od data potvrzení pobytu. Nebude-li úhrada provedena v daném termínu, lázně rezervaci konkrétního pokoje automaticky zruší.

V případě, že to naše kapacitní možnosti dovolí, můžete o změnu pokoje požádat na místě. Poplatek za změnu pokoje na místě činí 1 000 Kč.

Lázeňská léčba

Lázeňskou léčbu vám hradí zdravotní pojišťovna.

Léčebný program stanovuje lázeňský lékař na základě vstupního vyšetření a aktuálního zdravotního stavu.

Poté obdržíte na celou dobu vaší lázeňské péče rozpis procedur, který obsahuje čas a místo předepsaných procedur.

Stravování

Stravovací služby poskytujeme v rozsahu plné penze (snídaně, oběd, večeře) či polopenze (snídaně, večeře). Podle místa ubytování ve variantě výběrové a standard formou bufetu nebo servírovaného menu (závisí na aktuální obsazenosti ubytovacích zařízení).

Ceník stravování 2024 
  • ceny jsou uvedené v Kč/ EUR za osobu a zahrnují DPH
UbytováníObědVečeře
Alexandria*, Jurkovičův dům, Chaloupka 300 / 12 420 / 16,8
Palace, Dům B. Smetany, Jestřabí, Riviera 280 / 11,2 320 / 12,8
Společenský dům, Morava, Alpská růže, Pod lipami, Vepřek, Póla, Myslivna, Taťána, Forst 200 / 8 200 / 8

* záloha na obědy

Popis variant a podání stravy 

Výběrová strava

v hotelu Alexandria

Snídaně a večeře mají formu bufetu.

Obědy servírované ve Francouzské restauraci nebo Lobby baru. Podle místa podávání obědů si klient vybírá z nabídky poledního menu nebo z jídelního lístku. Klient platí zálohu na obědy (300 Kč). Zaplacená finanční záloha na obědy musí být vyčerpána.

Konzumaci nad rámec finanční zálohy doplácí klient na místě.

Výběrová strava

v hotelu Jurkovičův dům a vile Chaloupka

Snídaně a večeře mají formu bufetu.

Obědy jsou servírované – výběr z nabídky 4 menu (jedno menu je vždy vegetariánské) 2 dny předem. V den nástupu se podává jednotné menu.

U všech pobytů mají hosté možnost využít (mimo den nástupu a neděli) malé polední občerstvení dle aktuální nabídky.

Výběrová strava

ostatní hotely

Podává se formou bufetu (příp. servírované menu) – k výběru je širší nabídka jídel, která májí náležité výživové složení. 

Strava standard

Podává se formou bufetu (příp. servírované menu) – vyvážená strava s dostatečným obsahem všech živin.

Průvodce pro pobyt u komplexní lázeňské péče 

V indikovaných případech schválí zdravotní pojišťovna pacientovi průvodce pro pobyt v lázních. Průvodce pro pobyt u KLP navrhne doporučující nebo praktický lékař v návrhu na lázeňskou péči. Zdůvodnění průvodce pro pobyt pak uvede v lékařské zprávě. Pojišťovny posuzují jednotlivé případy individuálně s ohledem na zdravotní stav pacienta. Zdravotní pojišťovna hradí průvodci ubytování v pokoji standardní úrovně s pacientem a stravu.

Doprovod – samoplátce

Na komplexní nebo příspěvkovou lázeňskou péči můžete přijet s doprovodem. Váš doprovod – samoplátce získá slevu ve výši 20 % na vybraný pobyt z naší nabídky týdenních pobytů. Sleva pro doprovod se vztahuje pouze na pobyt v plné délce vaší lázeňské péče a nelze ji kombinovat s jinými slevami.

Poplatek z pobytu

Od 1. 1. 2020 se nově zavádí místo lázeňského poplatku. Ceny pobytů nezahrnují poplatek z pobytu. Za každý den pobytu v Luhačovicích platíte poplatek z pobytu dle obecně závazné vyhlášky města Luhačovice č. 4/2022, o místním poplatku z pobytu.

Výše poplatku v roce 2024 činí za osobu a každý započatý den pobytu 50 Kč. Poplatek se neplatí za den příjezdu do lázní.

Od poplatku z pobytu je osvobozena:

a) nevidomá osoba, která je považována za závislou na pomoci jiné fyzické osoby podle zákona upravujícího sociální služby

b) osoba, která je držitelem průkazu ZTP/P, a její průvodce,

c) osoba mladší 18 let,

Od poplatku z pobytu je osvobozen příslušník bezpečnostního sboru, voják v činné službě, státní zaměstnanec nebo zaměstnanec České republiky pobývající na území města Luhačovice v zařízení ve vlastnictví České republiky nebo tohoto města v souvislosti s plněním služebních nebo pracovních úkolů.

Na všechny ostatní osoby starší 18 let (včetně pacientů na příspěvkové lázeňské péči) se poplatek za pobyt vztahuje.

Úhradu pobytu je nutné provést v souladu se Všeobecnými obchodními podmínkami Lázní Luhačovice, a.s.

Cena a úhrada lázeňské péče

Ceny jsou uvedeny v Kč včetně DPH a zahrnují vyjmenované služby. Bude-li lázeňská péče probíhat v období dvou sezón, rozpočítá se cena dle jednotlivých sezón. Ceny platí při plně obsazeném pokoji/studiu/apartmá. V případě obsazení pokoje/studia/apartmá menším počtem osob účtujeme příplatek za neobsazené(á) lůžko(a). Jeho výši vám sdělíme na vyžádání. 

V cenách pobytu není zahrnuto žádné pojištění. Změna služeb a cen uvedených v cenících je vyhrazena.

Úhradu je nutné provést v souladu se Všeobecnými podmínkami pro poskytování lázeňské léčebně rehabilitační péče pro dospělé v Lázních Luhačovice, a.s. 

Úhradu můžete provést: 
  • bankovním převodem v Kč na účty lázní:

č.ú. 21009661/0100 u Komerční banky, a.s.
č.ú. 1404928379/0800 u České spořitelny, a.s.

Platba v hotovosti nebo platební kartou v recepci hotelu při nástupu na lázeňskou péči je možná pouze v případě, že z časových důvodů není možné zaplatit předem.

Při platbě kartou nebo v hotovosti je podle zákona o evidenci tržeb prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin. 

Přijímáme platební karty: VISA, VISA ELECTRON, MasterCard, American Express, Maestro, JCB, Diners Club/DISCOVER, V PAY

Důležité upozornění

Na úhradu lázeňské péče nelze využít benefitů od zaměstnavatele ani finanční poukázky.

Rezervace termínu bez specifikace pobytu

Nevíte-li, zda budete mít schválený návrh na lázeňskou péči nebo si budete léčebný pobyt hradit sami, můžete si sjednat dle všeobecných obchodních podmínek rezervaci termínu bez udání specifikace pobytu.

Všeobecné obchodní podmínky

Tato rezervace je placenou službou dle individuálních požadavků klienta a vztahuje se na pobyty v délce 21 nocí a více. Musí být podána písemnou formou a obsahovat: jméno a příjmení, datum narození, bydliště, kontakt (telefon, e-mail), indikaci, zdravotní pojišťovnu, termín nástupu, místo ubytování (hotel nebo penzion), kategorii pokoje. Za rezervaci termínu bez specifikace pobytu zaplatíte v roce 2024 v termínu od 1.4. do 31.10. poplatek 3 000 Kč za osobu. Poplatek za rezervaci termínu bez specifikace pobytu je nevratný a nevztahuje se na konkrétní pokoj. Splatnost poplatku za rezervaci termínu bez specifikace pobytu je 14 dnů od data potvrzení. Nebude-li úhrada provedena v daném termínu, předběžná rezervace bude automaticky zrušena. Pokud v potvrzení rezervace nebude stanoveno jinak, musíte nejpozději 42 dnů před rezervovaným nástupem, podat závaznou objednávku pobytu.