Doporučený seznam věcí

Moje dítě jede do lázní na komplexní lázeňskou péči. Co mu mám sbalit s sebou?

Léky

Sbalte dítěti všechny zdravotní pomůcky a léky, které pravidelně užívá, a to v takovém množství, které vystačí na celou dobu pobytu. O všech lécích či léčebných pomůckách informujte lázeňského lékaře při vstupní prohlídce. U léků, které se připravují v lékárnách (např. masti), si vyžádejte složení.

Oblečení na letní období 

10x spodní prádlo, 10 párů ponožek, 4x nátělník nebo košilka, 7x triko s krátkým rukávem, 2x triko s dlouhým rukávem, 2x mikina, 1x tepláky, 2x krátké kalhoty nebo sukně, 2x dlouhé kalhoty, 1x vycházkové oblečení (sportovní komplet), 1x tenká bunda, letní čepice, 2x letní obuv, 1x cvičební úbor s obuví, 1x plavky, 1x ručník, 1x osuška, 3x pyžamo, 1x přezůvky.

V zimním období přibalte navíc 

2x bunda, 2x čepice, 2 páry rukavic, 2x punčocháče nebo spodky, 1x šála, zimní obuv.

Hygienické potřeby 

kartáček na zuby, zubní pasta, kelímek, žínka, mýdlo/ sprchový gel, hřeben, šampon, hygienické vložky, papírové kapesníky – vše v množství postačujícím na celou dobu komplexní lázeňské péče, tj. 28 dnů.

Nezapomeňte přibalit 

pytel na špinavé prádlo, pytlík na cvičební úbor, deštník nebo pláštěnka, bavlněný šátek k zábalům krku.

Kapesné pro děti bez průvodce na drobné nákupy v rámci vycházky.

Pro naše malé pacienty organizujeme různé zábavné programy. Nezapomeňte proto ani na oblíbenou hračku nebo masku na karneval.

 

Praní prádla dětem bez průvodce zajišťuje dětská léčebna bezplatně. Aby nedocházelo k záměně oblečení, přiložte dítěti do kufru 2x seznam všech věcí, které bude mít s sebou. Všechny věci jednotně označte celým jménem dítěte (oblečení nevypratelným fixem na prádlo).

Průvodce dítěte si může své prádlo vyprat v pračce za poplatek 50 Kč za jeden prací cyklus včetně sušičky. Prací prášek a aviváž si vezměte vlastní. Sušáky na prádlo, žehlící prkno a žehličku vám zapůjčíme zdarma.

Doprovázím své dítě do lázní. Co si máme sbalit?

Pokud doprovázíte své dítě do lázní, budete potřebovat podobnou výbavu. Jako vzor můžete použít výše uvedený seznam. Své prádlo si budete moct vyprat v pračce za poplatek 50 Kč za jeden prací cyklus včetně sušičky. Prací prášek a aviváž si vezměte vlastní. Sušáky na prádlo, žehlící prkno a žehličku vám zapůjčíme zdarma.