Sport a turistika

Luhačovice pěšky 

Lehčí terény pro procházky najdete přímo v lázeňských parcích. V centru lázní se nacházejí zajímavá místa a lázeňské domy slavného architekta Dušana Jurkoviče. Pěkná procházka vede přes promenádu k Luhačovické přehradě, kterou je možné pohodlně obejít.

Luhačovicemi a jejich zeleným okolím prochází několik upravených lázeňských tras. Výchozí místa těchto tras se nacházejí přímo u pramenů Aloiska a Ottovka.

Zkušení turisté využijí turistické značené stezky, které v Luhačovicích začínají. 

Nordic walking (severská chůze)

Patříte-li k příznivcům nordic walking nebo si jej chcete pouze vyzkoušet, v Luhačovicích najdete ideální příležitost. Moderní sportovní aktivita není omezená věkem ani fyzickou kondicí. Začátečníkům nordické chůze rádi zapůjčíme hole v našich lázeňských hotelech.

TURISTICKÉ TRASY

Luhačovice na kole 

Luhačovice se plně otevřely cyklistům a nově pro ně vyznačily trasy až do centra lázeňské zóny. Parkem cyklisté mohou projet pouze po vyznačených cestách. Na pískových plochách, náměstí a frekventovaných kříženích musí cyklista z kola sesednout.

Přijedete-li do Luhačovic s vlastními koly, můžete si je bezplatně uschovat v lázeňském areálu nedaleko ubytovacích zařízení. Hosté bez vlastních bicyklů si u nás mohou kola zapůjčit a pobyt v Luhačovicích si tak zpříjemnit aktivním pohybem.

Okolí Luhačovic skýtá zajímavé trasy pro začátečníky, kteří preferují nenáročný terén. Na své si však přijdou i náročnější cyklisté. Nejoblíbenější cyklostezkou pro nenáročné cyklisty je trasa, která spojuje lázeňské centrum s Luhačovickou přehradou (v délce cca 5 km). Přehradu je možné objet kolem dokola.

Aktivní cyklisté ocení značené cyklotrasy v luhačovickém okolí.

CYKLOTRASY

Luhačovice na in-line bruslích 

Dovolenou v Luhačovicích si můžete zpestřit také projížďkou na kolečkových bruslích. In-line stezka dlouhá cca 4 km vede kolem Luhačovické přehrady.

Vyhlídkové jízdy autovláčkem 

Od května do září jezdí v Luhačovicích vyhlídkový vláček. Nabízí různé okruhy – na přehradu, do Řetechova nebo okruh po minerálních pramenech.

Pěší turistika / Nordic walking / Cykloturistika 

Luhačovicemi a jejich zeleným okolím prochází několik upravených lázeňských tras. Zkušení turisté využijí turistické značené trasy, které v Luhačovicích začínají. Projdou si po nich krásné okolí Luhačovic a přilehlou chráněnou oblast Bílé Karpaty.

TURISTIKA V LUHAČOVICÍCH

Koupání 

Řada našich hotelů provozuje vlastní bazén (Alexandria, Palace, Jurkovičův dům). Zaplavat si můžete i v Centrálních lázních nebo v městském krytém plaveckém bazénu v Luhačovicích. Nejbližší aquapark najdete v Uherském Brodě (12 km).

Koupání / Rybaření - Luhačovická přehrada 

V letním období naši hosté rádi navštěvují Luhačovickou přehradu s půjčovnou lodiček a šlapadel. V létě se lze v přehradě koupat. Koupaliště Duha na jejím břehu je oblíbeným místem pro různé vodní aktivity.

Luhačovická přehrada je ideálním místem pro aktivní odpočinek, sportovní vyžití a rybaření. Kolem přehrady vede 4 km dlouhý okruh určený k jízdě na kole, in-line bruslích, nordic walking nebo k procházkám. Dvakrát do roka se u přehrady konají proslulé rybářské závody.

K přehradě vede z luhačovického lázeňského parku Jurkovičova alej. Nenáročná trasa měří 3 kilometry. Pokud se vám nechce k přehradě dojít pěšky, můžete využít autovláček. Během hlavní sezóny vyráží z centra Luhačovic a po okružní jízdě k přehradě se vrací zpátky do města.

Fitness 

Špičkově vybavené fitness centrum hotelu Alexandria je přístupné hotelovým hostům i široké veřejnosti. Aktivní návštěvníci ocení nejmodernější posilovací stroje Precor, běžecké trenažéry, ergometry, multifunkční kladkovou věž. Ženy ocení cvičení na vibrační plošině. Hosté akciové společnosti Lázně Luhačovice mají na vstup do fitness centra slevu.

Tenis 

V lázeňském areálu v blízkosti luhačovických pramenů najdete unikátní antukové kurty. V roce 1932 se na zdejších tenisových dvorcích hrál i DAVIS CUP. Československo se utkalo s Itálií a vyhrálo 3:2.

Krásný výhled na celý tenisový areál skýtají pokoje stylové Vily pod lipami. V zimním období si tenis zahrajete v nafukovací hale ve sportovním centru Radostova.

Cena za hodinu a kurt je 200,- Kč, platí se na tenisovém kurtu.

Termíny pro klienty Lázní Luhačovice, a.s. jsou:

  • úterý       9:00 - 12:00     14:00 - 16:00
  • čtvrtek    9:00 - 12:00     14:00 - 16:00

Rezervace na tel.: +420 725 080 029

Tenisový klub TK 2000 Luhačovice

Lázeňské náměstí 95
76326 Luhačovice
www.tenisluhacovice.cz

Email: l.plasek@email.cz

Parkové hry 

Pro zábavu a odpočinek jsme našim hostům zpřístupnili lázeňský park. Je vhodným místem pro frisbee, pétanque, kroket a jiné hry. Sady vybraných her půjčujeme za poplatek na recepci hotelu Jurkovičův dům. 

VÍCE O LÁZEŇSKÉM PARKU

Kuželky 

Sportovní centrum Radostova v Luhačovicích připravilo pro své hosty moderní kuželnu, která splňuje požadavky nejnáročnějších hráčů. V centru si zahrajete i bowling či badminton. V zimě sport centrum provozuje zastřešený kurt v nafukovací hale.

Projížďky na koni 

Nad Luhačovicemi se nachází koňský ranč. Jeho majitelé se věnují chovu koní a jezdectví. Nabízejí výukové hodiny jízdy na koni a vyjížďky po okolí pro zkušenější.

Relaxace po sportovních aktivitách 

Wellness centrum hotelu Alexandria je největším a nejluxusnějším wellness centrem v Luhačovicích. Prostředí ve stylu starořímských lázní poskytuje příjemnou relaxaci po sportovních aktivitách. Využijete bazén, whirlpool, Kneippův chodník, saunový svět (laconium, parní, bylinková, solná a finská sauna), orientální parní lázeň Rasul pro očistnou kúru s pravým marockým bahnem, relaxační vyhřívané lavice a odpočinkové zóny. Wellness centrum nabízí rozličné lázeňské a wellness procedury. Jako jediný wellness hotel v Luhačovicích provádí uhličité koupele v luhačovické minerální vodě. Dopřejte si relaxační koupele, masáže či luxusní obličejové a tělové spa rituály.

Wellness centrum v ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotelu je přístupné hotelovým hostům i široké veřejnosti. Klienti ubytovaní v zařízeních akciové společnosti mají na vstup do centra výraznou slevu po celý rok.