Průvodce dítěte

U malých pacientů do 6 let věku je nezbytné, aby s ním do lázní přijel i dospělý průvodce. Průvodce doprovází dítě/děti na všechny procedury. Osvojuje si různé rehabilitační a léčebné techniky a své poznatky uplatňuje i po návratu domů.

Průvodce navrhne doporučující lékař v návrhu na lázeňskou péči. Zdůvodnění uvede v lékařské zprávě. Zdravotní pojišťovna schvaluje průvodce dětem do šesti let věku.

Zdravotní pojišťovna hradí průvodci:

  • ubytování
  • plnou penzi (racionální stravu dle "lázeňského dietního systému")

 

Ubytování a stravu hradí průvodci zdravotní pojišťovna, u které je pojištěno doprovázené dítě.

Průvodcem je obvykle jeden z rodičů. Rodiče mohou s malými dětmi od 1,5 roku přijet do lázní v době rodičovské dovolené, tedy před nástupem do zaměstnání.

Průvodcem dítěte na komplexní lázeňské péči může být také prarodič či zletilý sourozenec.

Osoba, která dítě do lázní doprovází, je za nezletilého pacienta zodpovědná po celou dobu jeho komplexní lázeňské péče.

Z těchto důvodů nemůže průvodce dítěte čerpat komplexní nebo příspěvkovou lázeňskou péči, ambulantní rehabilitaci hrazenou zdravotní pojišťovnou na poukaz FT a ani lázeňské procedury za přímou úhradu.

DOPROVOD SAMOPLÁTCE

Své dítě starší 6 let můžete při komplexní lázeňské péči doprovázet jako doprovod samoplátce. V takovém případě nepotřebujete žádná lékařská doporučení.

Osoba, která dítě do lázní doprovází, je za nezletilého pacienta zodpovědná po celou jeho komplexní lázeňské péče, a to bez ohledu na věk dítěte.

Z těchto důvodů nemůže doprovod samoplátce čerpat komplexní nebo příspěvkovou lázeňskou péči, ambulantní rehabilitaci hrazenou zdravotní pojišťovnou na poukaz FT a ani lázeňské procedury za přímou úhradu.

Podívejte se na nabídku pobytu pro doprovod – samoplátce.