Stravování

Hotelové restaurace 

Hosté ubytovaní v hotelech Alexandria, Jurkovičův dům, Palace, Morava nebo ve Společenském domě se zde i stravují. V lázeňských hotelech Dům B. Smetany, Jestřabí a Riviera mají hosté v hotelu pouze snídaně. Na obědy a večeře dochází, tak jako hosté ubytovaní v lázeňských vilách a penzionech, do příslušných restaurací.   

Do restaurací se prosím neformálně elegantně oblékněte. Kraťasy, legíny, župany a pantofle nejsou vhodné.

 

Podávání stravy 

Stravovací služby v cenách pobytů pro samoplátce poskytujeme v rozsahu polopenze (snídaně a večeře) formou bufetu. Dle denní nabídky jsou veškeré pokrmy průběžně doplňovány a jsou označeny štítky s uvedenými alergeny. Na jejich výdej dohlíží hotelový kuchař. Každý host si tak může vybrat pokrm nejen podle své momentální chuti a nálady, ale i podle svých dietních potřeb (diety neposkytujeme v hotelu Alexandria). 

Hosté ubytovaní v hotelech mohou v rámci polopenze využít polední občerstvení – viz níže místa a popis stravování. 

Obědy si připlácíte. Stravu v rozsahu polopenze či plné penze čerpáte po celou dobu svého pobytu.

Nabírejte si jen to, co sníte. Neplýtvejte. Neodnášejte prosím žádné jídlo ani nádobí z restaurace s sebou. Pokud máte předepsanou diabetickou dietu, dáme vám „svačinku“ s sebou. 

Při nižší aktuální obsazenosti ubytovacích zařízení může být podáno servírované menu. 

V dětských léčebnách Miramonti a Vítkov poskytujeme racionální stravu formou servírovaného menu.

Ceník stravování 2024

  • ceny jsou uvedené v Kč/ EUR za osobu a zahrnují DPH
UbytováníObědVečeře
Alexandria*, Jurkovičův dům, Chaloupka 300 / 12 420 / 16,8
Palace, Dům B. Smetany, Jestřabí, Riviera 280 / 11,2 320 / 12,8
Společenský dům, Morava, Alpská růže, Pod lipami, Vepřek, Póla, Myslivna, Taťána, Forst 200 / 8 200 / 8

* záloha na obědy

Děti do 3 let - ZDARMA bez nároku na stravovací služby.

Děti do 11 let - SLEVA 50 % z uvedených cen

DIETOTERAPIE - přehled základních a speciálních diet včetně příplatků

Místa a popis stravování 

Hotel Alexandria

Snídaně i večeře se podávají v klimatizované hotelové restauraci a mají formu bufetu. Záleží jen na vás, co si vyberete z bohaté nabídky lehkých i vydatných jídel. 

V rámci polopenze můžete využít malé polední občerstvení, které si sami vyberete z našeho lehkého menu, každý den včetně dne příjezdu (11:30 - 14:00 hod.). V nabídce jsou polévky, sendviče, zeleninové saláty i dezerty.

Obědy formou servírovaného menu podáváme ve Francouzské restauraci výběrem á la carte nebo z poledního menu. K vašemu pobytu si můžete předem zaplatit na obědy zálohu ve výši 300 Kč/ 1 den. Zaplacená finanční záloha musí být vyčerpána. Konzumaci nad rámec finanční zálohy doplácíte na místě.

Hotel Jurkovičův dům

Snídaně a večeře mají formu bohatého bufetu. Podle své chuti si můžete vybírat také z naší nabídky zdravého koutku i regionálních jídel.

Obědy jsou servírované – výběr z nabídky 4 menu (jedno menu je vždy vegetariánské) 1 den předem. V den nástupu se podává jednotné menu.

U všech pobytů s polopenzí mají hosté možnost využít (mimo neděli, den příjezdu a odjezdu) malé polední občerstvení dle denní nabídky (polévka + např. salát nebo sendvič apod.).

Navíc v rámci ceny polopenze/ plné penze vám v restauraci v době podávaní obědů, poledního občerstvení a večeří nabídneme vybrané nápoje zdarma (káva, čaj, nealko, pivo čepované, víno jakostní rozlévané).

Hotel Palace

Snídaně, obědy a večeře mají formu bufetu. Dle denní nabídky jsou 2 polévky k obědu či 2 předkrmy k večeři. Obědy a večeře si můžete vybírat z nabídky 4 hlavních jídel včetně přílohy (jedno jídlo je vždy bezmasé), 2 zeleninových salátů a čerstvé zeleniny. Po jídle si můžete dopřát dezert, ovoce či kompot. 

U pobytů pro samoplátce v délce 7 nocí a více v rámci ceny polopenze mají hosté možnost využít (mimo den příjezdu a odjezdu) oběd formou bufetu. (Neplatí pro akční nabídky, pokud není uvedeno jinak.)

Hotel Morava

Snídaně, obědy a večeře mají formu bufetu. K obědu a večeři je vždy polévka dle denní nabídky. K výběru máte 4 hlavní jídla včetně přílohy, z nichž jedno je vždy bezmasé, zeleninový salát či kompot. 

U pobytů pro samoplátce ubytované v hotelu Morava v délce 7 nocí a více v rámci ceny polopenze mají hosté možnost využít (mimo den příjezdu a odjezdu) oběd formou bufetu. (Neplatí pro akční nabídky, pokud není uvedeno jinak.)

Společenský dům

restaurace BETTY

pro hotely

Dům B. Smetany, Riviera, Jestřabí  

Snídaně, obědy a večeře mají formu bufetu. Dle denní nabídky jsou 2 polévky k obědu či 2 předkrmy k večeři. Obědy a večeře si můžete vybírat z nabídky 4 hlavních jídel včetně přílohy (jedno jídlo je vždy bezmasé), 2 zeleninových salátů a čerstvé zeleniny. Po jídle si můžete dopřát dezert, ovoce či kompot.

U pobytů pro samoplátce v délce 7 nocí a více v rámci ceny polopenze mají hosté možnost využít (mimo den příjezdu a odjezdu) malé polední občerstvení (bez nápojů) dle denní nabídky (polévka + např. salát nebo sendvič apod.) v Aperitivo baru Smetánka v hotelu Dům B. Smetany.

Společenský dům 

restaurace CALMA 

pro vily Alpská růže, Pod lipami a penziony Póla, Vepřek, Myslivna, Taťána

Snídaně, obědy a večeře mají formu bufetu. K obědu a večeři je vždy polévka dle denní nabídky. K výběru máte 4 hlavní jídla včetně přílohy, z nichž jedno je vždy bezmasé, zeleninový salát či kompot. 

Dětské léčebny

Snídaně, obědy a večeře jsou servírované. Vyvážená racionální strava má náležité výživové složení a jídla jsou správně rozdělena do dávek během dne.  Výběr z nabídky min. 2 menu (jedno menu je vždy vegetariánské) 2 dny předem. V den nástupu se podává jednotné menu.

 

Ubytování bez stravování

Pokud hledáte pobyt bez stravování, ubytujte se ve vile Alpská růže. Všechny pobyty z naší nabídky v této krásné vile nabízíme také ve variantě bez stravy.

Při ubytování ve vile Alpská růže si můžete připlatit polopenzi / plnou penzi formou snídaně v hotelu Dům B. Smetany a oběd /večeři v restauraci BETTY ve Společenském domě. Příplatek za polopenzi činí 140 Kč za 1 osobu a 1 den) / plnou penzi 260 Kč za 1 osobu a 1 den.

Máte-li v Alpské růži pobyt pouze se snídaní, můžete si připlatit za snídani v hotelu Dům B. Smetany 60 Kč za 1 osobu a 1 den.