Vouchery na státní příspěvek v roce 2021 přijímáme v Lázních Jáchymov

Vouchery jsou jednou z pomocí lázeňským subjektům v covidové době.

Úhrn všech takových pomocí, tedy hodnoty přijatých voucherů, ostatních dotací a kompenzací nesmí překročit stanovený limit. Ten bohužel není stanoven na jednotlivé lázně, ale na majetkově propojený podnik, který v našem případě tvoří Lázně Jáchymov a Luhačovice. 

Největší lázeňské uskupení v ČR s 2600 lůžky a 1200 zaměstnanci tak může čerpat stejně jako malý hotel s 60 lůžky. On kapacitu pomoci nikdy nevyčerpá a limit pro něj prakticky neexistuje, kdežto u naší skupiny se limit rovná objemu mezd za 1,5 měsíce…

Díky složitosti a nepřehlednosti systému se jen těžko odhaduje, zda a jaký objem na přijímané vouchery vůbec vyjde, když bude poskytnuta pomoc z ostatních programů. Od vypuknutí krize se jen limit měnil 3x a o podmínkách a výsledných dotacích z ostatních programů nemluvě.

Z ostatních programů by se nyní do uvedeného limitu už nejspíš nemělo nic započítat, a proto je možné jej celý převést do voucherů.

Luhačovice mají nyní oproti Jáchymovu výhodu v léčení pacientů s postcovidým syndromem, kterých přibývá a pobytu v lázních se neobávají. Proto jsme se rozhodli tuto pomoc směrovat výhradně do Jáchymova, kterému chybí cizinci a pacienti po operacích, které se téměř na rok zastavily.

V Lázních Luhačovice, a.s. tudíž vouchery pro letošní rok přijímány nebudou.

Podmínky pro uplatnění voucheru v Lázních Jáchymov.