Informace k příspěvkové lázeňské péči

Rezervace 

Termín pobytu si můžete sjednat pouze písemně.

Abychom vám mohli pobyt v lázních rezervovat, potřebujeme od vás obdržet e-mailem či poštou následující údaje:

  • jméno a příjmení
  • datum narození
  • adresa bydliště
  • zdravotní pojišťovna
  • indikace PLP
  • délka pobytu
  • termín nástupu
  • ubytovací zařízení (hotel/vila/penzion)
  • kategorie a typ pokoje
  • kontakt (e-mail, telefon)

Pokud rezervace nebude obsahovat všechny uvedené údaje, nebudeme moci rezervaci přijmout. Za rezervaci termínu neplatíte žádný poplatek.

Návrh na příspěvkovou lázeňskou péči musíme obdržet nejpozději 3 měsíce před termínem nástupu.

Ubytování

Pokoj vybrané kategorie přiděluje klientům výhradně oddělení prodeje.

Pokud máte zájem o konkrétní pokoj (číslo pokoje), můžete si jej zarezervovat za poplatek.

PobytTermínPoplatekCena včetně DPH
komplexní lázeňská péče, příspěvková lázeňská péče, pobyty pro samoplátce celoročně za pokoj ve všech ubytovacích zařízeních 1 000 Kč

 

Pokud je v daném ubytovacím zařízení pouze jeden pokoj daného typu a kategorie (např. apartmá, studio), poplatek za rezervaci se na něj nevztahuje.

Poplatek za rezervaci konkrétního pokoje je nevratný.

Splatnost poplatku za rezervaci konkrétního pokoje je 14 dnů od data potvrzení termínu. Nebude-li úhrada provedena v daném termínu, lázně rezervaci konkrétního pokoje automaticky zruší.

V případě, že to naše kapacitní možnosti dovolí, můžete o změnu pokoje požádat na místě. Poplatek za každou změnu pokoje na místě činí 1 000 Kč.

S ohledem na léčené indikace není v lázeňských hotelech povolen pobyt se psy a jinými zvířaty. Ve všech lázeňských hotelech a penzionech je zakázáno kouřit.

Stravování

Stravovací služby mají rozsah plné penze (snídaně, oběd, večeře) ve variantách standardní nebo výběrové stravy (dle typu hotelu, vily či penzionu) či výběrové stravy PLUS v hotelu Jurkovičův dům**** a vile Chaloupka****.

Stravu zahrnutou v ceně nelze změnit (odpovídá typu hotelu, vily či penzionu).

Strava standard

Snídaně, obědy a večeře jsou servírované. Vybíráte z 5 různých menu 2 dny předem, jedno menu je vždy vegetariánské. V den nástupu se podává jednotné menu.

Výběrová strava

V této variantě vybíráte z většího počtu jídel. Obědy a večeře doplňuje salátový a kompotový bufet. Snídaně má formu bufetu, obědy a večere jsou servírované. Vybíráte ze 7 různých menu 2 dny předem. Jedno menu je vždy vegetariánské. V den nástupu se podává jednotné menu.

Výběrová strava PLUS – v hotelu Jurkovičův dům****

Snídaně a večeře mají formu bufetu, obědy jsou servírované. Oběd v hotelu Jurkovičův dům je výběrový – vybíráte ze 7 různých menu 2 dny předem. Obědy doplňuje salátový bufet.

Dietní strava

V našich lázních připravujeme následující diety: šetřící, šetřící s omezením tuků, nízkocholesterolová, redukční a diabetická. Konkrétní typ dietoterapie navrhuje a předepisuje lázeňský lékař. Na jeho podkladě ji upřesňuje nutriční terapeutka.
Doporučená jídla pro jednotlivé diety jsou uvedená v jídelním lístku.

Ceník stravování

  • cena zahrnuje plnou penzi (snídaně, oběd, večeře) ve variantách standardní a výběrové stravy (dle typu hotelu, vily či penzionu) či výběrové stravy PLUS (v hotelu Jurkovičův dům a vile Chaloupka)
  • ceny jsou v Kč a zahrnují DPH
StravaHotel / vila / penzionSnídaněObědVečeře
Standard Společenský dům, Vepřek, Póla, Myslivna, Forst, Taťána, Plzeň 90  110  110 
Výběrová Morava, Dům B. Smetany, Jestřabí, Alpská růže, Vila pod lipami 150  150  150 
Výběrová PLUS Palace, Jurkovičův dům, Chaloupka 200  200 250 

Lázeňská léčba

Lázeňskou léčbu hradí zdravotní pojišťovna.

Léčebný program stanovuje lázeňský lékař na základě vstupního vyšetření a aktuálního zdravotního stavu. V případě, že se náhle zhorší Váš zdravotní stav či špatně snášíte předepsanou proceduru, je možné ji po konzultaci s lékařem změnit.

Akutní ošetření během pobytu

  1. V pracovní dny od 7 – 15 hodin navštivte svého ošetřujícího lázeňského lékaře.
  2. O víkendech a svátcích ordinuje lékař v hotelu Palace v tyto hodiny:
    • sobota/státní svátek mimo neděli 7.00 hod. – 15.00 hod.
    • neděle/státní svátek v neděli 12.00 hod. – 20.00 hod.
  3. Mimo ordinační hodiny lázeňských lékařů můžete kontaktovat naše zdravotní sestry v ošetřovnách s nepřetržitou službou v hotelech Palace (ošetřovna 577 681 130, recepce 577 681 111) a Morava (ošetřovna 577 681 830, recepce 577 681 811).

Bližší informace obdržíte v recepci vašeho hotelu nebo na příslušné ošetřovně.

Cena a úhrada 

Ceny jsou uvedeny v Kč včetně DPH a zahrnují ubytování a plnou penzi ve variantách standardní a výběrové stravy (dle typu hotelu, vily či penzionu) či výběrové stravy PLUS (v hotelu Jurkovičův dům nebo vile Chaloupka). Ceny platí při plně obsazeném pokoji / studiu / apartmá. Bude-li pobyt probíhat v období dvou sezón, rozpočítá se cena dle jednotlivých sezón. Ceny platí připlně obsazeném pokoji / studiu / apartmá. V cenách není zahrnuto žádné pojištění.

Ceny služeb neuvedených na našich internetových stránkách Vám sdělí na vyžádání oddělení prodeje nebo recepce hotelu. O cenách se prosím informujte ještě před podáním objednávky.

Změna služeb a cen uvedených v nabídce je vyhrazena.

Cenové zvýhodnění 3 dny zdarma lze uplatnit pouze na příspěvkovou lázeňskou péči v plné délce 21 léčebných dní (tj. nocí).

Cenové zvýhodnění 3 dny zdarma platí na 18., 19. a 21. léčebný den (tj. noc).

Úhradu je nutné provést v souladu se Všeobecnými podmínkami pro poskytování lázeňské léčebně rehabilitační péče pro dospělé v Lázních Luhačovice, a.s. (viz čl. 9. Ceny služeb a jejich úhrada).

Realizace úhrady:

1. bankovním převodem
2. poštovní poukázkou
3. kartou on-line přes internet
4. platební kartou
5. platbou v hotovosti

Při platbě kartou nebo v hotovosti je podle zákona o evidenci tržeb prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin. 

Přijímáme platební karty MasterCard, VISA, JCB, DINERS CLUB INTERNATIONAL, EUROCARD, American Express.
Na úhradu nelze využít benefitů od zaměstnavatele ani finanční poukázky.

Platba kartou

Poplatek z pobytu

Ceny nezahrnují poplatek z pobytu, který se od 1. 1. 2020 zavádí místo lázeňského poplatku. Za každý den pobytu v Luhačovicích platíte poplatek z pobytu dle obecně závazné vyhlášky města Luhačovice č. 6/2019, o místním poplatku z pobytu.

Výše poplatku činí za osobu a každý započatý den pobytu 21 Kč. Poplatek se neplatí za den příjezdu do lázní.

Od poplatku z pobytu je osvobozena:

a) nevidomá osoba, která je považována za závislou na pomoci jiné fyzické osoby podle zákona upravujícího sociální služby, osoba, která je držitelem průkazu ZTP/P, a její průvodce,

b) osoba mladší 18 let,

c) pacient na komplexní lázeňské péči a jeho průvodce schválený zdravotní pojišťovnou.

Od poplatku z pobytu je osvobozen příslušník bezpečnostního sboru, voják v činné službě, státní zaměstnanec nebo zaměstnanec České republiky pobývající na území města Luhačovice v zařízení ve vlastnictví České republiky nebo tohoto města v souvislosti s plněním služebních nebo pracovních úkolů.

Na všechny ostatní osoby starší 18 let (včetně pacientů na příspěvkové lázeňské péči) se poplatek za pobyt vztahuje.

Dopravní spojení do Luhačovic

Dopravce LEO Express nabízí službu Odvoz domů. Služba je určena široké veřejnosti a umožňuje odvoz z vybraného místa na adresu dle přání zákazníka. Vlaky a minibusy LEO Express na sebe navazují. Pokrývají obousměrné spojení mezi Zlínem a Luhačovicemi z Prahy, Ostravy a mnoha dalších míst na trase Praha – Košice. S LEO Express si lze zakoupit jízdenku z vybraného nádraží až do hotelu či penzionu v Luhačovicích. Minibusy společnosti LEO Express mají klimatizaci, Wi-Fi a elektrické zásuvky. Všechny vyjmenované služby jsou zahrnuté v ceně jízdenky.

Doprava do lázeňských hotelů a penzionů

Pokud do Luhačovic přijíždíte autobusem nebo vlakem, můžete k přepravě do našeho hotelu či penzionu využít naši kyvadlovou lázeňskou dopravu.

Vozidlo je označeno "Lázně Luhačovice" a staví na autobusovém i vlakovém nádraží. Jeho jízdní řád je následující:

Stanoviště u vlakového a autobusového nádraží

(zastávka Luhačovice, aus.st./železniční stanice)

pondělí - čtvrtek neděle
7:50, 9:50, 10:30, 11:50, 12:50, 14:00  7:50, 9:50, 11:50, 12:50, 14:00

Cena přepravy do místa ubytování vč. zavazadla činí 30 Kč.

Platí se na místě řidiči v hotovosti.

Nebude-li vozidlo v uvedený čas na zastávce,

vyčkejte, prosím, jeho návratu z předchozí jízdy.

Taxi služba v Luhačovicích

Lázně Luhačovice, a.s. využívají služeb Taxi pana Martina Leblocha, tel: 602705562 nebo 602577775.

Kontaktovat můžete také další taxi přepravce v Luhačovicích, na některém z telefonních čísel: 607737307607920492800887766.

Objednání 

Příspěvkovou lázeňskou péči si můžete objednat pouze písemně. Řádně vystavenou a podanou objednávkou je klient vázán. 

Přijímáme objednávky podané přímo Lázním Luhačovice, a.s.

Změna objednávky

Změnou potvrzené objednávky se rozumí změna termínu a změna služeb (změna pobytu, délky pobytu, změna ubytovacího zařízení nebo pokoje). Za změnu potvrzené objednávky hradí klient jednorázový manipulační poplatek ve výši 100 Kč.

Změna objednaného pobytu v délce 21 nocí a více nebo změna příspěvkové lázeňské péče na komplexní lázeňskou péči a její rezervace se řídí všeobecnými podmínkami pro poskytování lázeňské léčebně rehabilitační péče v Lázních Luhačovice, a.s.

Všeobecné podmínky pro poskytování lázeňské léčebně rehabilitační péče

Vzájemný vztah mezi lázněmi a pacientem upravují Všeobecné podmínky pro poskytování lázeňské péče. Lázněmi se rozumí registrované zdravotnické zařízení Lázně Luhačovice, a.s. a pacientem osoba, která je pojištěncem zdravotní pojišťovny a čerpá lázeňskou léčebně rehabilitační péči pro dospělé. Všeobecné podmínky obdrží pacient s předvoláním na lázeňskou péči.

Všeobecnými podmínkami pro poskytování lázeňské léčebně rehabilitační péče v Lázních Luhačovice, a.s.